LED-Gatelys

LED-Gatelys og Veibelysning

Med støtte fra Enova bytter Steinkjer kommune ut over halvparten av veilysene i kommunen. Det nye og effektive gatelysanlegget med LED-gatelys vil kutte kommunens strøm- og vedlikeholdsutgifter med rundt 1,5 million kroner årlig. De regnet på at de vil spare mer enn 2, 8 GWh energi , eller ca. 80% over en periode på 15 år som følge av satsingen på LED-gatelys. I følge Enova er det også spesielt positivt at prosjektet illustrerer at det er mulig med gjenbruk av gamle grøfter, kabler og stolper. 

Energieffektiv, behovsorientert gatebelysning er et viktig tema for fremtiden, og det handler om mer enn bare å belys gatene i et urbant område. Effektiv og målrettet bybelysning må ta utallige forskjellige aspekter med i beregningen.

Det er selvsagt oppgaven å lyse opp byområder med tilstrekkelig og jevnt lys på en kostnadseffektiv måte som er førsteprioritet, men det må tilfredsstille alle lovmessige krav. En av fordelene med nye og moderne LED-gatelys er at nye optiske linser tilpasset hver enkel diode kan målrette lyset nøyaktig ditt det er tiltenkt og eliminerer så og si alt av lysforurensning. Man har også forskjellige lysfarger – vanligvis nøytralhvitt og varmhvitt – som kan gi indre byområder nye designmuligheter.

Bedre trafikksikkerhet

LED-gatebelysning fra BelysningsGruppen øker trafikksikkerheten. En høyoppløselig optisk linse bryter opp lyset i mange små, refleksfrie lyspunkter som ikke blender sjåfører og fotgjengere. LED-lyset gir bedre dybdesyn grunnet fargetemperaturen på 4500K noe som øker trafikksikkerheten betraktelig.

Bedre besparelse av energi

I tillegg til utallige lys- og trafikkfordeler er det også et betydelig potensiale i økonomisk besparelse som nevnt tidligere. Byer og kommuner kan oppnå energibesparelser på opptil 80 % sammenlignet med vanlig belysning.

Fordelene med moderne LED-gatelys fra BelysningsGruppen AS

  • Fleksibilitet: Armaturet er designet spesielt for LED, inkludert regulerbart toppstykke for enkel og rask montering.
  • Potensielle besparelser av energi og CO2 på opptil 80 % sammenlignet med konvensjonell belysning
  • Mulig besparelse ved bruk av intelligente lysstyringssystemer
  • Mulig besparelser ved oppgraderingsmulighet til fremtidig, mer effektive LED-dioder etter hvert som modulen oppdaters.

SLX LED-Gatelys fra BelysningsGruppen AS

Det høyteknologiske armaturet leveres med PHILIPS LUXEON Rebel ES Lysdioder og MEANWELL HGL driver, og er en av de mest lyseffektive og kostnadseffektive LEDarmaturene med hele 96lm/W. Armaturet har patenterte løsninger for forbedret energiforbruk, lysspredning
og levetid. GATELYSET er et meget solid LED-armatur designet for et røft nordisk klima med
temperaturer ned mot -40 ºC Armaturet er designet med IP66 klassifiserte LEDmoduler.

Du får også Philips linser som gir den riktig lysdistribusjonen opp i mot ditt prosjekt og behov:

LED-Gatelys

LED-Gatelys

ARMATUREN er av solid aluminium som tåler vibrasjon, kulde og røft vær. Med IP66 tåler dette armaturet å bli vasket og vedlikeholdt med en høytrykksspyler. Lysdiodene slås på med en gang, og er helt flimmerfri. BESPARELSENE ved å velge en LED-armatur går ikke bare på strømbesparelse, men vedlikehold og bytte av lyskilder igjennom hele levetiden som er betydelig lengre en konvensjonelle gatelyspærer.  Armaturet kommer med forlenget armaturkabel, bevegelig festestykke for enkel montering og utskiftbare LED-moduler.

Les mer om våre LED-Gatelys her.

relatert produkt 60W LED GatelysLED gatelys 100W

LED gatelys 100W

 

 

Link

 

 

er:


 http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1761002.ece

http://www.steinkjer.kommune.no/kommunen-bytter-ut-1500-gatelys-til-hvitt-led-lys.5214290-58206.html

http://www.enova.no/innsikt/historier/energitiltak-i-anlegg/bytter-ut-over-1500-gatelys/655/0/

http://www.lysbladet.no/nye-led-gatelys-lyser-opp-i-asker-kommune.5212385-243912.html

http://www.elmagasinet.no/News/Show/2013.09.11/LED-gatelys_lyser_opp_Asker_kommune

http://www.bygg.no/article/69345

http://www.ledgatelys.com/led-gatelys/

http://led-lys-lamper.no/led-gatelys-4.html

http://www.ledworld.no/nyheter/led-gatelys/